Et filternedklip er ikke "bare et nedklip"

Et filternedklip er ikke “bare et nedklip”

Ved vinterens ende får vi hvert år et stigende antal hunde ind i salonen, som vi er nødt til at klippe helt ned pga tæt filter. På billedet ses en Coton hvor jeg måtte klippe under filteren langs huden.

image

Det var et kæmpe arbejde, da filteren sad så tæt. Man kan ikke bare tage maskinen og køre det af som på et får, som nogen fejlagtigt tror. Ved tæt filter får man kun klippet under få hår ad gangen for langsomt at løsne pelsen fra huden. Hunde der bliver klippet på denne måde, er ikke blevet børstet helt til bunds i meget lang tid og bliver derfor tit meget oprørte når man løsner filteren. Den har desuden siddet og strammet på huden. Derfor ses oftest rødmen på de værste steder. Det sker osse at vi finder svamp i huden. Da huden ikke har kunnet ånde og hunden flere gange har været våd. Tæt filter er længe om at tørre! Når ørene har været tæt filtrede og er klippet ned kan hunden få blod øre. En slags blødning under huden. Ses som fortykkede øreflipper. Nogle hunde har hår i øregangen som skal plukkes ud eller i tilfælde hvor hunden har tendens til ørebetændelse ved ørepluk friseres. På meget filtrede hunde ses tit sammenfiltringer af hårene i øregangene. Når vi fjerner disse finder vi ofte en underliggende ørebetændelse. Efter et så voldsomt nedklip, reagerer nogen hunde med en ændring af adfærd. Nogen bliver nærmest depressive i en periode på omkring 14 dage, hvor de er nedstemte eller gemmer sig.

Derfor sørg for at det aldrig når så vidt.

 

3

 • Eva Hermann

  Hej Mirja.
  Jeg havde bestilt tid hos dig til Kalle i tirsdag. Jeg er lidt overrasket over at det så er Therese, der så har klippet ham? Jeg mener jeg kan kende forskel på jeres klippe teknik, efter snart jævnligt besøg i 7 år..Tager jeg fejl? Det tror jeg ikke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene Svejgaard

  ser ikke rart ud! Vi har også en Coton og den er altså også nogen steder noget filtret – og han er ikke glad for at blive redt i bund – så han skal næsten holdes for at det lykkedes! Syntes ellers vi børster og børster – men alligevel kommer der knuder! Har du nogen gode råd? Han er 7 måneder – så lidt for tidligt til pelsskifte tænker jeg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mirja

   En coton skifter pels fra omtrent 6 mdrs alderen og skulle blive nemmere at holde omkring 2 års alderen.
   Jeg tænker om du mon har de rigtig redskaber!? I salonen bruger jeg carde med nupre, en metalkam samt en mattbreaker til evt filter. Og ikke mindst en god shampoo g balsam, jeg anbefaler tropiclean awapuhi white shampoo og deres kiwi balsam. Såfremt han ikke er glad for at blive redt i bund er det enten teknikken der er gal eller begyndende filter. Friser ham med carde, red efter med kam, det er vigtigt for carden/ børsten kan snyde dig så du kun reder overfladen. Kan du ikke komme igennem med kam sidder der filter eller begyndende filter, her bruger du mattbreakeren til at “tømme” ud. En Coton fælder ikke derfor ligger det nede i bunden. Og det er derfor vigtigt at du kommer til bunds og får redt det ud. Derudover sæt ham altid op på et bord når du ordner pelsen. Så det ikke bliver et kaos projekt i sofaen. Lær ham at når den sidder på bordet er det pelspleje og giv ikke op hvis der er brok. Hver gang han har været våd er det en god ide at føntørre og frisere pelsen. Det værste man kan gøre er at frottere og lade ham lufttørre så har du stensikkert filter. Vi tilbyder i salonen et lille hvalpe pelspleje kursus på 30 min hvor du får gode råd og vejledning i hvordan du håndterer og friserer. I forbindelse med det kan vi vejlede dig i de bedste produkter til netop jeres pels. Håber du kunne bruge mit svar. Og såfremt det har interesse kan du booke kurset online på http://www.ilovedogs.dk
   Mvh Mirja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et filternedklip er ikke "bare et nedklip"